FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw bi jednosložna europska prezimena

BRUXELLES, 12. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski ministarvanjskih poslova Jack Straw koji lomi jezik nastojeći izgovaratisložena prezimena iz zemalja Europske unije došao je u utorak nadosjetljivu zamisao kako da si olakša život - uvođenjem jednosložniheuropskih prezimena.
BRUXELLES, 12. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw koji lomi jezik nastojeći izgovarati složena prezimena iz zemalja Europske unije došao je u utorak na dosjetljivu zamisao kako da si olakša život - uvođenjem jednosložnih europskih prezimena.

"S obzirom da razgovaramo o jačanju Europske unije palo mi je na pamet da bi možda mogli napraviti prijedlog za usklađivanje prezimena", rekao je Straw zbunjenom odboru Europskog parlamenta.

"Sva bi trebala postati jednosložna anglo-saksonska prezimena poput Straw jer ih je mnogo lakše izgovarati", objasnio je Straw. Obrativši se predsjedatelju odbora, Nijemcu Elmaru Broku, Straw je rekao: "Brok i nije loše", te je posebno pohvalio i finskog zastupnika Alexandera Stubba.

Straw se prošlog tjedna u parlamentu stalno mučio s prezimenom grčkog zastupnika Giorgiosa Dimitrakopoulosa da bi na kraju odustao od pokušaja izgovaranja njegovog prezimena i prihvatio Brokov savjet da ga zove "George".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙