FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka pokrenula istragu o pokolju u Srebrenici

ATENA, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Državni odvjetnik u Atenipokrenuo je u ponedjeljak preliminarnu istragu kako bi se utvrdilojesu li grčki dobrovoljci, zajedno s bosanskim Srbima, sudjelovali upokolju 8000 Muslimana u Srebrenici 1995.
ATENA, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Državni odvjetnik u Ateni pokrenuo je u ponedjeljak preliminarnu istragu kako bi se utvrdilo jesu li grčki dobrovoljci, zajedno s bosanskim Srbima, sudjelovali u pokolju 8000 Muslimana u Srebrenici 1995.

Pokolj nenaoružanih muškaraca i dječaka, koje je vojska bosanskih Srba odvela iz Srebrenice, tada UN-ove zaštićene zone, najgori je zločin počinjen u Europi od Drugoga svjetskog rata.

Grčki ministar pravosuđa Anastasios Papaliguras rekao je u petak u parlamentu da su grčki državljani možda sudjelovali u tom zločinu, ali je isključio mogućnost da su oni bili pripadnici grčkih oružanih snaga.

Neodređeni broj grčkih dobrovoljaca pridružio se srpskim snagama u ratovima na području bivše Jugoslavije kako bi pomogli u borbi "pravoslavnoj braći", navodi AFP.

"Državni odvjetnik već provodi preliminarnu istragu... kako bi utvrdio jesu li grčki građani umiješani u taj pokolj", rekao je za Reuters dužnosnik Ministarstva pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙