FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atena: Poglavari grčke Pravoslavne crkve upisali se na popis donatora organa

ATENA , 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Visoki dužnosnici grčkePravoslavne crkve, među kojima i njezin poglavar patrijarhChristodulos, u petak su se službeno prijavili kao donatori organa,nakon velike žalosti koja je zavladala u zemlji početkom lipnja,poslije smrti jedanaestogodišnjeg dječaka koji je umro čekajućipresađivanje srčanog organa.
ATENA , 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Visoki dužnosnici grčke Pravoslavne crkve, među kojima i njezin poglavar patrijarh Christodulos, u petak su se službeno prijavili kao donatori organa, nakon velike žalosti koja je zavladala u zemlji početkom lipnja, poslije smrti jedanaestogodišnjeg dječaka koji je umro čekajući presađivanje srčanog organa.

Osim odluke o posmrtnoj donaciji organa, mitropolit Christodulos i članovi Svetog sinoda koji su uglavnom prešli šezdesetu, najavili su pokretanje "kampanje donacije organa na državnoj razini", izvijestio je glasnogovornik Svetog sinoda mitropolit Dorotheos.

Grčku je javnost nedavno duboko dirnuo slučaj jedanaestogodišnjeg dječaka koji je nakon 16 mjeseci provedenih na kardiološkom odjelu atenske bolnice u očekivanju donatora srčanog organa, 6. lipnja preminuo ne dočekavši taj trenutak.

Ministarstvo zdravstva koje je dosada pokrenulo nekoliko kampanja, udvostručilo je daljnje napore. U dnevnom tisku i na mnogim drugim mjestima dijele se formulari za upisivanje na popis donatora organa, a pokrenuta je snažna medijska kampanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙