FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atena otvara istragu o sudjelovanju grčkih dobrovoljaca u masakru u Srebrenici

ATENA , 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Grčko pravosuđe otvorilo jeistragu o mogućem sudjelovanju "grčkih dobrovoljaca" u masakru uSrebrenici, izvijestio je u petak ministar pravosuđa AnastasiosPapaliguras, koji u svom govoru u parlamentu po prvi puta nijeisključio takvu mogućnost.
ATENA , 25. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Grčko pravosuđe otvorilo je istragu o mogućem sudjelovanju "grčkih dobrovoljaca" u masakru u Srebrenici, izvijestio je u petak ministar pravosuđa Anastasios Papaliguras, koji u svom govoru u parlamentu po prvi puta nije isključio takvu mogućnost.

"Ne isključujem mogućnost da postoji izvjesna odgovornost grčkih državljana" u masakru što su ga nad gotovo 8.000 muslimana u Srebrenici 1995. počinile srpske snage, izjavio je Papaliguras u petak navečer pred članovima parlamenta, odgovarajući na pitanje socijalističkog zastupnika Andreasa Andrianopulosa.

"Pravosuđe je dobilo dokumente o tomu prije nekoliko dana i otvorena je preliminarna istraga. Ministarstvo je spremno surađivati ako to od njega bude zatraženo", kazao je ministar.

To je prvi put da službena Grčka ne isključuje mogućnost da su grčki dobrovoljci, kako prenosi France presse, pomogli "braći Srbima" u bosanskohercegovačkom sukobu.

Jedan od rijetkih koji su se angažirali na ovome slučaju još u listopadu prošle godine bio je Andrianopulos koji je zatražio otvaranje parlamentarne istrage, no tada mu to nije uspjelo. U petak je izjavio kako je Haški tribunal pokazao interes za ulogu "više desetaka grčkih dobrovoljaca" u sukobima na području bivše Jugoslavije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙