FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: slaganje HDZ-a i SDP-a o izbornom zakonu loše za parlamentarnost

RIJEKA, 21. srpnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik IDS-a i saborskizastupnik Damir Kajin ocijenio je da vrlo blisko mišljenje HDZ-a iSDP-a o izbornom zakonu dobro za te dvije stranke, ali loše zaparlamentarnost.
RIJEKA, 21. srpnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je da vrlo blisko mišljenje HDZ-a i SDP-a o izbornom zakonu dobro za te dvije stranke, ali loše za parlamentarnost.

Kajin je rekao da svoje dojmove temelji na HTV-ovoj emisiji "Forum" u kojoj su gostovali Ivica Račan i Vladimir Šeks. Ocijenio je da se građanstvo ne bi protivilo izmjenama izbornog zakonodavstva kad bi ono vrijedilo tek za izbore nakon prvih idućih, inače se može smatrati da svaka vlast sama sebi piše izborna pravila.

Saborska zastupnica i potpredsjednica IDS-a Dorotea Pešić-Bukovac drži da je nužno ponovno uspostaviti županijski dom Hrvatskog sabora.

Ocijenila je da je glede promjena u izbornom zakonodavstvu potrebna široka javna rasprava kako se ne bi donio zakon koji bi odgovarao samo dvjema najjačim strankama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙