FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: SDP moralni gubitnik jer je s HDZ-om rušio IDS u Labinu

ZAGREB,1. srpnja(Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas jeprozvao SDP za moralni poraz jer je u koaliciji s HDZ-om i jošnekoliko stranaka u Labinu srušio vlast IDS-a, za kojega je nalokalnim izborima, ističe, glasovalo gotovo 45 posto Labinjana.
ZAGREB,1. srpnja(Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je prozvao SDP za moralni poraz jer je u koaliciji s HDZ-om i još nekoliko stranaka u Labinu srušio vlast IDS-a, za kojega je na lokalnim izborima, ističe, glasovalo gotovo 45 posto Labinjana.

"IDS je izgubio Labin, ali stvarni moralni poraz doživio je SDP, u koaliciji s HDZ-om, HSU-om, LS-om ...", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

"Možda je to civilizacijski iskorak za SDP, ali to im Labinjani neće zaboraviti, kao što im liberalna javnost neće preći preko darivanja kašete vina s etiketom generala Gotovine", dodao je. Naime, u zabavnoj HTV-ovoj emisiji "Piramida" Milan Bandić je nakon što mu je Ljubo Ćesić Rojs darovao bocu vina s etiketom generala Gotovine najavio da će mu na taj dar uzvratiti s kašetom istoga vina.

Ogorčenost IDS-a, tvrdi Kajin, tim je veća što je SDP na lokalnim, ali i zadnjim parlamentarnim izborima bio strateški partner IDS-a, zbog čega izražava nadu da će se "greška" u Labinu ispraviti na prijevremenim izborima.

Upitan je li SDP i danas strateški partner IDS-a, Kajin je odgovorio da događaji u Labinu to partnerstvo neće pomutiti.

"Ali da nas boli, boli, da nas vrijeđa, vrijeđa nas, da su nas ponizili, jesu", rekao je.

Kajin je prozvao i Vladu, i to zbog "velike obmane da će vratiti dug umirovljenicima", jer, kako tvrdi, na povrat duga realno mogu računati samo oni koji primaju mirovinu veću od tri tisuće kuna.

Prozivke je uputio i na račun HSU-a, koji, po njegovu mišljenju, od Vlade traži scenarij zamrzavanja plaća.

"Uz umirovljenički fond, koji će postati mehanizam potpune rasprodaje Hrvatske, najveća opasnost građanima prijeti ako Vlada sklopi pakt sa sindikatima o zamrzavanju plaća u javnom sektoru, čime, po tvrdnjama HSU-a, neće imati problema ni s mirovinama. To od Hrvatske do danas nitko nije tražio, pa ni MMF, ali HSU je", rekao je Kajin.

IDS, kaže, moli Veliku Britaniju, koja od danas predsjedava EU, da pruži priliku Hrvatskoj i otpočne pregovore o pristupu Uniji, jer, upozorava, sve je manji broj hrvatskih građana koji misle da Hrvatska ne može bez EU.

"Biti protiv EU legitimno je pravo građana, ali takvo mišljenje, koje postaje dominantno, vodi Hrvatsku i njenih 4,3 milijuna stanovnika u civilizacijski ponor", uvjeren je Kajin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙