FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: Sanaderov prijedlog ponižavajući je za umirovljenike

ZAGREB,6. srpnja(Hina) - Prijedlog premijera Ive Sanadera da se dugumirovljenicima vrati u roku od dvije godine, ali u dvostruko manjemiznosu od ranije planiranog, IDS-ovac Damir Kajin ocijenio je danas"ponižavajućim za umirovljenike".
ZAGREB,6. srpnja(Hina) - Prijedlog premijera Ive Sanadera da se dug umirovljenicima vrati u roku od dvije godine, ali u dvostruko manjem iznosu od ranije planiranog, IDS-ovac Damir Kajin ocijenio je danas "ponižavajućim za umirovljenike".

Kajin je, na konferenciji za novinare IDS-ovog kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, pozitivnom ocijenio činjenicu da je Sanader, za razliku od njegovih prethodnika, priznao postojanje duga prema umirovljenicima.

Procijenio je da će se većina umirovljenika složiti sa Sanaderovim prijedlogom, jer su dovedeni u situaciju da odluče hoće li prihvatiti ponuđeno ili čekati da im se dug vrati kroz idućih 10 godina.

Treba imati na umu da godišnje umre 20 tisuća umirovljenika, te da mnogi neće ni dočekati obeštećenje, upozorio je Kajin, ocjenjujući kako je bitno pitanje kada će se s povratom duga krenuti.

Komentirajući prijedloge zabrane predizbornih koalicija, Kajin je kazao kako je to neshvatljivo, budući da se, kako je kazao, nezabilježeno političko prostituiranje, nije dogodilo u predizbornim, nego u poslijeizbornim pregovorima.

Založio se za povratak na mješoviti izborni model, kakav je Hrvatska imala na lokalnim izborima 1993., uz neposredan izbor čelnika gradskih i županijskih poglavarstava.

Komentirajući pad konkurentnosti Hrvatske po Globalnom indeksu, Kajin je kazao kako se konkurentnost ne smije dizati na uštrb cijene rada, nego kroz bolje funkcioniranje administracije i borbu protiv korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙