FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: sindikati se korumpirali zbog sindikalnog doprinosa

ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin optužio jedanas sindikate da su "kapitulantski" podržali Vladu u zabraniokupljanja na Markovu trgu samo kako bi očuvali institut sindikalnogdoprinosa, zbog čega ih proziva i za korumpiranost.
ZAGREB,14. srpnja(Hina) - Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin optužio je danas sindikate da su "kapitulantski" podržali Vladu u zabrani okupljanja na Markovu trgu samo kako bi očuvali institut sindikalnog doprinosa, zbog čega ih proziva i za korumpiranost.

"Preko sindikalnog doprinosa sindikati se korumpiraju", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Prije nekoliko dana donesene izmjene Zakona o javnom okupljanju, kojima se zabranjuje okupljanje na Markovu trgu, ocijenio je korakom unazad aktualne Vlade, ali i tri koraka unazad hrvatskih sindikata.

"Dio sindikata ponašao se kapitulantski, jer je motiv bila sindikalna članarina, a to otvara pitanje opstanka sindikalne scene koja isključivo djeluje u javnim poduzećima i državnim ustanovama", smatra Kajin.

"Bez sindikata Hrvatska bi bila u još većim problemima i zato im valja pomoći, ali ne neustavnim uvođenjem sindikalnog doprinosa onima koji nisu članovi sindikata", dodao je.

Pozvao je predsjednika države Stjepana Mesića da "razmisli hoće li potpisati ovaj zakon", jer, ističe Kajin, ako radnici budu htjeli doći na Markov trg nema te sile koja bi im to mogla zabraniti.

Svjestan je, kaže, opasnosti od terorizma koja prijeti i Hrvatskoj, potrebe za većom sigurnosti, ali ne može shvatiti strah od hrvatskog radništva.

"Nesporno je da je dio terorista u Madrid došao iz BiH, navodno i u London, stigli su preko Balkana. No, to nije razlog za izolaciju Markova trga već posao za policiju i novog ministra Kirina koji, inače, ima crni pojas treći dan u karateu", rekao je IDS-ov zastupnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙