FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velikogorička koalicija osudila oskrvnuće spomenika boraca NOB-a

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Velikogorička koalicijska vlastSDP-a, HNS-a, HSLS-a, HSS-a i HSP-a osudila je danas prekjučerašnjeoskrvnuće spomen-kosturnice poginulih boraca NOB-a na tamošnjemGradskom groblju, te od tijela pravne države zatražila da što prijepronađu i primjereno kazne počinitelje.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Velikogorička koalicijska vlast SDP-a, HNS-a, HSLS-a, HSS-a i HSP-a osudila je danas prekjučerašnje oskrvnuće spomen-kosturnice poginulih boraca NOB-a na tamošnjem Gradskom groblju, te od tijela pravne države zatražila da što prije pronađu i primjereno kazne počinitelje.

Peteročlana koalicija u zajedničkom priopćenju taj vandalski čin smatra jasnom političkom porukom nasilja i netolerancije kojom se omalovažavaju žrtve hrvatskih domoljuba koji su dali živote za stvaranje suvremene i suverene Hrvatske.

"Razvaljivanje nadgrobnoga spomenika i uništavanje kamene zvijezde petokrake na kosturnici antifašističkih boraca čin je prijezira prema našoj povijesti, štetočinski akt uperen protiv spomeničke baštine i primitivno i histerično iživljavanje nad mjestom pijeteta koje je zaštićeno i posvećeno grobljanskim mirom", stoji u priopćenju.

Velikogoričke vladajuće stranke ističu da na takvo nasilje, kojemu je svrha zastrašivanje, odgovoraju javnim prosvjedom i pozivom svima, posebice političkim strankama, da svojim djelovanjem ne daju povoda političkim sljedbenicima da se služe nasiljem, te se jasno i nedvosmisleno pridruže prosvjedu protiv vandalizma.

"Na političkim strankama je velika odgovornost da svojim zagovaranjem i neposrednim djelovanjem razvijaju političku kulturu i jezik tolerancije i uvažavanja, neovisno o različitostima polazišta, ideja, programa ili metoda i ciljeva stranaka", zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙