FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski SDP nije zadovoljan izbornim rezultatima

PULA,19. srpnja 2005.(Hina) - Istarski SDP nije osobito zadovoljanrezultatima lokalnih izbora iako sudjeluje u županijskoj vlasti, imatri predsjednika općinskih vijeća i jednog gradonačelnika, rekao jedanas saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora SDP-a AntonPeruško.
PULA,19. srpnja 2005.(Hina) - Istarski SDP nije osobito zadovoljan rezultatima lokalnih izbora iako sudjeluje u županijskoj vlasti, ima tri predsjednika općinskih vijeća i jednog gradonačelnika, rekao je danas saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora SDP-a Anton Peruško.

Dodao je kako je stranka očekivala za pet posto bolji rezultat.

Po Peruškovim riječima SDP je u Istri u tijeku predizborne kampanje djelovao tako da s bliskim političkim partnerima preuzme odgovornost za razvoj Istre, da poštuje pravo pobjednika izbora na sastavljanje izvršnih tijela te da ne koalira niti surađuje u sastavljanju izvršnih tijela uz potporu HDZ-a i stranaka političke desnice.

Peruško se upravo zato javno ispričao građanima u Labinu gdje je nakon izbora potpisan koalicijski sporazum između SDP-a, HSU-a, Liste za Labin i HDZ-a pa je ondje, kako je rekao Peruško, "sastavljena vlast bez stranke (IDS) koja je osvojila gotovo 45-postotnu potporu birača".

"Na hrvatskoj političkoj pozornici dvije su stožerne stranke, SDP na lijevom i HDZ na desnom centru te je suradnja tih stranaka za SDP kontraproduktivna", kazao je Peruško.

Dodao je kako upravo zato ne može prihvatiti suradnju s HDZ-om, naročito ne, kako je rekao, "u radničkom Labinu koji gaji antifašističke tradicije i lijeve političke ideje". On je stoga najavio kako će SDP na jesen dostaviti u saborsku proceduru cjelovit prijedlog zakona o izravnim izborima čime će se, kako je istaknuo, "izbjeći događaji kao u Labinu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙