FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival Paško ljeto od 28. srpnja do 8. kolovoza

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Festival ozbiljne glazbe Paško ljeto2005. održava se od 28. srpnja do 8. kolovoza, a uz domaće izvođačesudjelovat će i izvođači iz Slovenije, Rusije, Italije, te Srbije iCrne Gore.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Festival ozbiljne glazbe Paško ljeto 2005. održava se od 28. srpnja do 8. kolovoza, a uz domaće izvođače sudjelovat će i izvođači iz Slovenije, Rusije, Italije, te Srbije i Crne Gore.

Cilj tog festivala, koji se održava već sedmu godinu, je kulturnim projektima i druženjem oplemeniti ponudu Grada Paga, priopćeno je iz Koncertne direkcije Zagreb, u čijoj se produkciji festival održava.

Festival otvara koncert pijaniste Lovre Pogorelića 28. srpnja, a za 31. srpnja najavljen je nastup talijana Aniellia Desideria na gitari. Jedan od najboljih komornih ansambala današnjice klavirski trio Čajkovski nastupit će 1. kolovoza, dok će slovenski Kvartet Tartini i pijanistica Lana Genc nastupiti 3. kolovoza. Koncert violinista Dejana Bogdanovića iz Vojvodine i mladog talijanskog violinista Gabriellea Marie Vianella najavljen je za 5. kolovoza, dok Festival zatvara koncert Zagrepčana Brune Vlaheka na klaviru 8. kolovoza.

U sklopu Festivala bit će otvorena i izložba fotografija Josipa Fabijanića "Pag u prošlosti i sadašnjosti".

Sva glazbena događanja se održavaju u Crkvi sv. Frane s početkom u 21 sat, dok je otvorenje izložbe predviđeno za 23 sata.

Festival Paško ljeto utemeljen je 1999. godine na inicijativu umjetničkog voditelja Festivala Lovre Pogorelića, a nastao je kao projekt Društva Pažana i prijatelja Grada Paga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙