FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Hrvatskog društva skladatelja

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Na Godišnjoj skupštini Hrvatskogadruštva skladatelja (HDS) održanoj 19. lipnja objavljene su odluke ogodišnjim nagradama HDS-a koje se dodjeljuju za najbolja umjetničkadostignuća hrvatskih glazbenih stvaralaca u protekloj godini.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Na Godišnjoj skupštini Hrvatskoga društva skladatelja (HDS) održanoj 19. lipnja objavljene su odluke o godišnjim nagradama HDS-a koje se dodjeljuju za najbolja umjetnička dostignuća hrvatskih glazbenih stvaralaca u protekloj godini.

U današnjem priopćenju HDS-a stoji da se nagrada "Vatroslav Lisinski" za poseban doprinos promociji hrvatske glazbe dodjeljuje Oskaru Danonu, nagrada "Boris Papandopulo" za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne glazbe dodjeljuje se Marku Ruždjaku za skladbu "Comos", dok se nagrada "Milivoj Koerbler" za autorsko stvaralaštvo u području popularne glazbe dodjeljuje Arsenu Dediću za album "Na zlu putu".

Nagrada "Miroslav Sedak Benčić" za autorsko stvaralaštvo u području jazza dodjeljuje se Igoru Savinu za skladbu "Vitar Piri", a nagrada "Josip Andreis" za izuzetne domete u muzikologiji i glazbenoj publicistici dodjeljuje se Andriji Tomašeku za knjigu "Glasi crljene zemlje".

(Hina) pp yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙