FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počele Zagrebačke ljetne večeri

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Nastupom violinistice Laure Vadjon ipijanista Srđana Čaldarovića, koji su izveli tri violinske sonateJohannesa Brahmsa, večeras su u crkvi Svete Katarine otvoreneZagrebačke ljetne večeri.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Nastupom violinistice Laure Vadjon i pijanista Srđana Čaldarovića, koji su izveli tri violinske sonate Johannesa Brahmsa, večeras su u crkvi Svete Katarine otvorene Zagrebačke ljetne večeri.

Uz Zagrebački barokni festival ovo je druga ljetna glazbena manifestacija što ju organizira Koncertna direkcija Zagreb.

Na rasporedu večerašnjeg koncerta bile su tri Brahmsove sonate: Sonata br. 1 u G-duru op. 78, Sonata br. 2 u A-duru op. 100 i u drugom dijelu Sonata br. 3 u d-molu op. 108.

Violinistica Laura Vadjon diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredima prof. Vinka Fabrisa i Maje Dešpalj-Begović. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod uglednih svjetskih pedagoga Neamana, Fedotova i drugih. Dobitnica je brojnih domaćih i inozemnih nagrada. Umjetnička je voditeljica i solo violinistica Hrvatskog baroknog ansambla s kojim od 1990. ostvaruje iznimne uspjehe u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je izvodila i brojne hrvatske praizvedbe zaboravljenih baroknih skladatelja, ističe se u programskoj knjižici koncerta.

Pijanist Srđan Čaldarović diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana. Usavršavao se na više međunarodnih seminara, a od glazbene kritike za svoje solističke i komorne nastupe dobio je brojne pohvale. Asistent je na Muzičkoj akademiji. Nakon magisterija 2002. na Glazbenom univerzitetu u Miamiju u SAD u klasi J. B. Floyda trenutno dovršava i doktorat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙