FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Omišu počeo festival dalmatinskih klapa

OMIŠ, 1. srpnja 2005. (Hina) - Tradicionalni 39. festival dalmatinskihklapa počeo je večeras u Omišu na Trgu Stjepana Radića
OMIŠ, 1. srpnja 2005. (Hina) - Tradicionalni 39. festival dalmatinskih klapa počeo je večeras u Omišu na Trgu Stjepana Radića

Tijekom mjesec dana trajanja na festivalu će ukupno nastupiti 181 dalmatinska klapa u različitim kategorijama - od toga 93 muške, 52 ženske, 25 mješovitih, te 11 klapa debitanata.

Festival je večeras počeo svečanim koncertom najuspješnijih klapa do sada, a riječ je o nagrađenim klapama "Opuzen", "Korčula", "Tamarin", "Jelsa", "Crikvenica", te klapa "Smilje".

Novost ovogodišnjeg festivala dalmatinskih klapa je da će se jedna od festivalskih večeri održati izvan Omiš,a i to u svetištu Leopolda Mandića u Zakučcu gdje će 8. srpnja gradski zbor "Brodosplit" izvesti oratorij Uskrsnuće, maestra Ljube Stipišića.

Sutra i prekosutra nastupit će muške klape - i to "Pasika" iz Kostanja, "Fjaka", "Grdelin" i "Jelsa" iz Zagreba, "Ardura" iz Zadra, "Šufit" iz Splita, "Teuta" iz Šibenika i "Kumpanje" iz Blata na Korčuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙