FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: otvorene 45. glazbene večeri

ZADAR, 5. srpnja 2005. (Hina) - Na zadarskom Forumu večeras su svečanootvorene 45. glazbene večeri u Svetom Donatu.
ZADAR, 5. srpnja 2005. (Hina) - Na zadarskom Forumu večeras su svečano otvorene 45. glazbene večeri u Svetom Donatu.

Ovu tradicionalnu zadarsku glazbenu manifestaciju otvorenom je proglasio dogradonačelnik Zadra Rade Škarica.

Glazbene večeri u Donatu su odraz bogatog zadarskog kulturnog naslijeđa, rekao je dogradonačelnik Škarica i dodao da grad Zadar odavno osigurava organizacijske i materijalne uvjete za njihovo održavanje jer tako njeguje originalnost i kulturni identitet grada Zadra ali i Hrvatske.

Nakon uvodnog svečanog otvaranja nastupio je Hrvatski komorni orkestar pod ravnanjem Ivana Repušića. Pjevali su sopranistica Valentina Fijačko, mezosopranistica Martina Gojčeta Silić, tenor Nikša Radovanović i bariton Alen Ruško. Izvodili su djela Bizeta, Verdija, Jakova Gotovca, Mozarta i drugih, na oduševljenje nazočnih Zadrana i gostiju na Forumu.

Među brojnom publikom bili su čelnici Zadarske županije, grada Zadra i Zadarske nadbiskupije te pomoćnik ministra za kulturu Srećko Šestan.

Četrdeset pete glazbene večeri u Svetom Donatu trajat će do 8. kolovoza. Bit će izvedeno niz koncerata rane i barokne glazbe, te glazbeno-hrvatske glagoljaške baštine. Nastupit će ansambli iz Hrvatske i inozemstva. Koncerti će se održavati u crkvi Svetog Donata, crkvi Svetog Krševana i u Providurovoj palači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙