FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva autoplin punionica u vlasništvu poduzetnice

RIJEKA, 19. srpnja 2005.(Hina) - Prva hrvatska autoplin punionica uvlasništvu žene - poduzetnice, Dobrile Pilepić, odnosno njezinetvrtke "Auto gas Pehlin", otvorena je danas u naselju Pehlin uRijeci.
RIJEKA, 19. srpnja 2005.(Hina) - Prva hrvatska autoplin punionica u vlasništvu žene - poduzetnice, Dobrile Pilepić, odnosno njezine tvrtke "Auto gas Pehlin", otvorena je danas u naselju Pehlin u Rijeci.

U novu autoplin punionicu, rađenu u skladu s normama EU, uloženo je više od milijun kuna.

Nova je punionica rađena u suradnji s tvrtkom "PROplin" d.o.o., članicom INA Grupe, a poduzetnički projekt vlasnice tvrtke "Auto gas Pehlin" poduprla je i Primorsko-goranska županija.

"PROplin" je najveći hrvatski distributer ukapljenog naftnog plina (UNP) i nositelj nacionalnog programa "100 autoplin punionica u Hrvatskoj".

Riječ je o projektu kojim se potiče korištenje autoplina kao najjeftinijeg alternativnog goriva koje znatno smanjuje onečišćenje zraka. Autoplin, uz oko 30.000 domaćih vlasnika automobila, koriste i tisuće stranih turista.

Autoplin punionica na Pehlinu je druga autoplin punionica na području Primorsko-goranske županije koja je otvorena u posljednjih mjesec dana. Nedavno je otvorena pokretna auto-plin punionica na benzinskoj postaji "Elenerg BZ" u Kraljevici.

Predsjednik Hrvatske udruge za ukapljeni naftni plin Zlatan Vavro istaknuo je da je ta udruga 1. srpnja ove godine postala punopravna članica Asocijacije Europske unije za UNP (AEGPL). Time je potvrđeno regionalno vodstvo Hrvatske u UNP djelatnosti, kazao je.

Hrvatska, naime, od ukupne vlastite proizvodnje ukapljenog naftnog plina koristi samo jednu trećinu, a ostale se dvije trećine izvoze, pa se programom razvoja mreže autoplin punionica želi potaknuti veću potrošnju tog goriva na domaćem tržištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙