FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: vožnjom na Kupi predstavljen gliser na plin

SISAK, 14. srpnja 2005. (Hina) - Udruga za ukapljeni naftni plin (UNP)Zagreb i PROplin d.o.o. Zagreb kao članica INA Grupe, večeras suvožnjom glisera na plin na rijeci Kupi uz Šetnicu u središtu Siskapredstavili taj novi i alternativni oblik riječnog prijevoza.
SISAK, 14. srpnja 2005. (Hina) - Udruga za ukapljeni naftni plin (UNP) Zagreb i PROplin d.o.o. Zagreb kao članica INA Grupe, večeras su vožnjom glisera na plin na rijeci Kupi uz Šetnicu u središtu Siska predstavili taj novi i alternativni oblik riječnog prijevoza.

O prednostima upotrebe glisera na plin na rijekama i riječnog prijevoza na plin, predstavnicima gospodarstva i građanima govorio je direktor tvrtke Lisana komerc d.o.o. Ladislav Brešković, koji je vodio tim stručnjaka na ugradnji plinskih uređaja na gliser.

On je istaknuo da je plin kao energent najjeftiniji i najeokološkiji i ustvrdio da gliser na plin ima bolju startnost i stabilnost u odnosu na plovila na klasična goriva, te ugodnu i sigurnu vožnju.

Predstavnici PROplina istaknuli su da gliser na plin jednako može ploviti bez gubitka snage, sa znatnom uštedom troškova prijevoza, na rijekama, jezerima i na moru. Ukazali su na ekološku sigurnost takve vrste prijevoza, posebno u uvjetima kada je potreban izraziti ekološki oprez u korištenju plovila s izvanbrodskim motorima.

Dopredsjednik Udruge za UNP Zagreb Josip Kelemen izrazio je zadovoljstvo što je Sisak odabran na prvu promociju glisera na plin na rijeci, naglasivši da je to zasluga velikog interesa lokalnog gospodarstva za korištenje prijevoza na plin.

Kelemen je najavio i da će sutra u prostorijama "Auto prometa" biti otvorena i prva auto plinska punionica u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙