FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenovana Uprava Plinacro-a; na čelu i dalje Karačić

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Skupština tvrtke Plinacro, za prijevozi trgovina prirodnim plinom, imenovala je tročlanu Upravu, na čijem ćečelu i dalje biti dosadašnji direktor Darko Karačić, izvijestili sudanas iz te državne tvrtke.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Skupština tvrtke Plinacro, za prijevoz i trgovina prirodnim plinom, imenovala je tročlanu Upravu, na čijem će čelu i dalje biti dosadašnji direktor Darko Karačić, izvijestili su danas iz te državne tvrtke.

Na preporuku Vlade, Skupština društva na sjednici održanoj 5. srpnja u Zagrebu, imenovala je tročlanu upravu čime je osnažila upravljačku strukturu u predstojećim poslovima plinofikacije Hrvatske.

Uz Darka Karačića, koji će obnašati dužnost predsjednika, u Upravi su i Dragica Krpan, koja dolazi iz Gradskog poglavarstva Zagreba gdje je radila kao pročelnica gradskog ureda za imovinsko pravne poslove te Branko Radošević, koji je radio na poslovima direktora Sektora transporta plina Plinacro-a.

U skladu sa Strategijom energetskog razvitka RH i Plana razvoja, izgradnje i modernizacije plinskog transportnog sustava u Hrvatskoj od 2002. do 2011., Plinacro ubrzano stvara potrebne preduvjete za ostvarenjem novih dobavnih pravaca prirodnog plina, od kojih će jedan biti preko ulazne točke u Puli i drugi preko dobavnog pravca iz Mađarske, preko Donjeg Miholjca, podsjeća se u priopćenju.

Sukladno Zakonu o tržištu plina, Plinacro dovršava izgradnju magistralnog plinovoda Slavonski Brod-Kutina, dugog 108 kilometara, a početkom srpnja konzorcij domaćih tvrtki započeo je i intezivnu izgradnju plinovoda Zagreb istok - Kutina u dužini od 68 kilometara. Dovršenje izgradnje tog zahtjevnog plinovoda očekuje se za samo nekoliko mjeseci, naglašavaju iz Plinacro-a.

Hrvatska će već krajem 2006. u skladu s petogodišnjim planom koji je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva imati čak 394 kilometra novih magistralnih plinovoda, naglašava se dodajući da je nova mreža magistralnih plinovoda, na čijoj izgradnji radi Plinacro, osnovni preduvjet diverzifikacije opskrbe i povezivanja hrvatskog plinoopskrbnog sustava s plinovodima drugih zemalja. Sve to ima za cilj osigurati Hrvatskoj sigurnu i neovisnu opskrbu ekološki i ekonomski najpogodnijeg energenta - prirodnog plina, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙