FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush priznao da postoji veza između klimatskog zatopljavanja i ljudskog utjecaja

KOPENHAGEN, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush priznao je u srijedu na konferenciji za tisak koju je održaozajedno s danskim premijerom Andersom Foghom Rasmussenom da postojiveza između zatopljavanja klime i ljudske djelatnosti.
KOPENHAGEN, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush priznao je u srijedu na konferenciji za tisak koju je održao zajedno s danskim premijerom Andersom Foghom Rasmussenom da postoji veza između zatopljavanja klime i ljudske djelatnosti.

"Priznajem da je površina Zemlje toplija i da povećano ispuštanje stakleničkih plinova zbog ljudskog utjecaja otežava problem", rekao je Bush.

U svezi s protokolom iz Kyota kojim se želi smanjiti količina stakleničkih plinova koji se ispuštaju u atmosferu, američki predsjednik je ipak istaknuo da će "reći našim prijateljima u Europi da je Kyoto uništio naše gospodarstvo".

Nakon posjeta Kopenhagenu, Bush u srijedu navečer treba doputovati na summit G8 u Škotskoj. SAD je jedina država u skupini G8 koja nije ratificirala protokol iz Kyota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙