FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 9,30sati
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 9,30 sati

BAGDAD - Naoružane osobe u dvama automobilima u utorak su napale minibus koji je prevozio radnike u američku bazu u Iraku, ubivši 13 ljudi, rekao je jedan policijski izvor. U napadu u mjestu Baqubi sjeverno od Bagdada napadači su zapriječili prolaz minibusu, ubivši vozača i devet radnika, a još je troje civila poginulo u naletu minibusa na njihov automobil, nakon što je vozač izgubio kontrolu. U Kirkuku su poginule dvije osobe, a četiri su ranjene u napadu bombom na policijsku ophodnju u tom gradu na sjeveru Iraka, priopćila je policija. Druga ubijena osoba je militant Patriotske unije Kurdistana, stranke predsjednika Džalala Talabanija, čije se službene prostorije nalaze nedaleko od mjesta eksplozije.

JERUZALEM - Izraelska policija objavila je najviši stupanj uzbune zbog straha da će 50 tisuća protivnika povlačenja iz Gaze ipak organizirati marš prema obali, unatoč zabrani, javio je izraelski radio. Policija je u ponedjeljak proglasila marš protuzakonitim, ali prosvjednici su ustrajni u namjeri da nastave svoju procesiju prema naseljima u koja je prošlog tjedna zabranjen ulaz svima koji u njima ne stanuju. Taj je potez policija povukla kako bi protivnicima izraelskog povlačenja onemogućila ulazak u naselja predviđena za evakuaciju u pokušaju da sabotiraju cijeli projekt, koji bi trebao početi sredinom kolovoza.

GUDALAHARA - Šumski požar u Španjolskoj, koji je prošlog vikenda usmrtio 11 vatrogasaca, nastavio se širiti i prošle noći progutavši 12 tisuća hektara crnogorične šume i niskog raslinja sjeverno od Madrida. Dužnosnici kažu da snažan vjetar širi i rasplamsava požar onemogućavajući vatrogasce da ga ugase. Prema radijskim izvješćima nekoliko je sela već evakuirano, a nekoliko ih se kasno noćas iseljavalo iz predostrožnosti. Požar su izazvali izletnici koji su unatoč zabrani zapalili roštilj, pa je vatra zahvatila suhu travu i proširila se.

DŽAKARTA - Potres magnitude 5,8 pogodio je rano jutros, oko 3,37 sati po lokalnom vremenu, istočnu indonezijsku pokrajinu North Sulawesi, no zasad nema izvješća o mogućim stradavanjima i šteti, izvijestili su dužnosnici. Epicentar potresa bio je 200 kilometara jugoistočno od grada Manado prijestolnice pokrajine. Bio je to posljednji u seriji potresa koji je pogodio Indoneziju proteklih nekoliko tjedana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙