FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska: Staniševu mandat za formiranje vlade

SOFIJA, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Bugarski predsjednik GeorgijParvanov u ponedjeljak je mandat za formiranje nove vlade dao SergejuStaniševu, čelniku tamošnje socijalističke stranke, koja je nanedavnim općim izborima osvojila relativnu većinu glasova.
SOFIJA, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Bugarski predsjednik Georgij Parvanov u ponedjeljak je mandat za formiranje nove vlade dao Sergeju Staniševu, čelniku tamošnje socijalističke stranke, koja je na nedavnim općim izborima osvojila relativnu većinu glasova.

Stanišev u nedjelju je usuglašen kao kandidat za premijera nakon mukotrpnih pregovora između socijalista i potencijalnih koalicijskih partnera - članova Nacionalnog pokreta dosadašnjeg premijera Simeona Sakskoburggotskog i pripadnika Turskog pokreta za prava i slobode.

Do sada se te stranke nisu uspjele dogovoriti oko podjele ministarskih mjesta u budućoj vladi. Ako Stanišev ne uspije oformiti vladu u predstojećih tjedan dana, mandat za njezino osnivanje automatski će dobiti druga najsnažnija frakcija u parlamentu - Nacionalni pokret.

Bugarima je potrebna stabilna, reformatorska vlada te parlamentarna većina da bi se usvojio niz reformi koje su ključne da bi ta zemlja bila primljena u EU, što je predviđeno za 2007. godinu, a u protivnom bi njezin primitak mogao biti odgođen na godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙