FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska: Tombolom protiv izborne apstinencije

SOFIJA , 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Svi bugarski državljani koji ćeu subotu izaći na glasališta na općim izborima moći će u nedjeljusudjelovati u tomboli koju organizira vlada desnog centra nastojeći nataj način potaknuti što veći odaziv birača.
SOFIJA , 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Svi bugarski državljani koji će u subotu izaći na glasališta na općim izborima moći će u nedjelju sudjelovati u tomboli koju organizira vlada desnog centra nastojeći na taj način potaknuti što veći odaziv birača.

Vlada je iz proračuna izdvojila oko 4 milijuna leva (oko 2 milijuna eura) za nagrade, izjavio je ministar za javnu upravu Dimitar Kalčev. Da bi sudjelovali u tomboli birači moraju svom mobilnom operateru poslati broj biračkog mjesta i broj osobne iskaznice. Samo na taj način bit će im omogućeno sudjelovanje u bogatoj tomboli - dijelit će se satovi, računala i mobilni telefoni.

Članovi bugarske oporbe akciju su nazvali "ponižavajućom" te su sadašnju vladu optužili da želi "kupiti građane". Suprotno njihovu mišljenju premijer Simeon Sakskoburggotski izrazio je zadovoljstvo ovom, prema njegovu mišljenju, "modernom i originalnom idejom".

Prema istraživanju javnog mišljenja, na izbore 25. lipnja ne namjerava izaći između 30 i 40 posto bugarskih državljana upisanih na biračke popise.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙