FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski socijalisti pregovaraju o koalicijskoj vladi

SOFIJA, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bugarska socijalističkastranka (BSP) koja je pobijedila na subotnjim parlamentarnim izborimau ponedjeljak je objavila da želi početi pregovarati sa strankama kojesu u protekle četiri godine sudjelovale u formiranju vlade, azainteresirane su i za ulazak u novu koalicijsku vladu.
SOFIJA, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bugarska socijalistička stranka (BSP) koja je pobijedila na subotnjim parlamentarnim izborima u ponedjeljak je objavila da želi početi pregovarati sa strankama koje su u protekle četiri godine sudjelovale u formiranju vlade, a zainteresirane su i za ulazak u novu koalicijsku vladu.

Zamjenik šefa BSP-a Rumen Ovčarov drži da bi jedino široka koalicija s Nacionalnim pokretom premijera Simeona Sakskoburgotskog i etničkom strankom Turaka Pokret za prava i slobode (DPS) dala stabilnu vladu.

BSP će imati 82 mjesta u parlamentu koji broji 240 mjesta, Nacionalni pokret 53, a DPS 34.

Ovčarov je rekao da "kao politička sila koja je osvojila izbore" BSP može nominirati svog vođu Sergeja Staniševa (39) za položaj premijera, ali da je to nešto o čemu će pregovarati s partnerima.

Prema nekim medijskim nagađanjima, BSP i Nacionalni pokret će tražiti nekog drugog umjesto Staniševa ili Simeona Sakskoburgotskog (68) da vodi vladu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙