FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy: treba suspendirati daljnje širenje EU-a

PARIZ, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik većinske stranke uFrancuskoj i drugi čovjek u francuskoj vladi Nicolas Sarkozy zauzeo seu ponedjeljak u razgovoru s premijerom Dominiquem de Villepinom za"suspenzija proširenja" Europske unije za sve zemlje osim Bugarske iRumunjske.
PARIZ, 27. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Predsjednik većinske stranke u Francuskoj i drugi čovjek u francuskoj vladi Nicolas Sarkozy zauzeo se u ponedjeljak u razgovoru s premijerom Dominiquem de Villepinom za "suspenzija proširenja" Europske unije za sve zemlje osim Bugarske i Rumunjske.

Šef UMP-a i ministar unutarnjih poslova prvi je političar kojeg je Villepin u ponedjeljak primio u sklopu konzultacija, koje namjerava provesti slijedom odbacivanja europskog Ustava na referendumu 29. svibnja.

"Treba suspendirati proširenje barem dok se ne reformiraju institucije. Europa mora imati granice. To što kažem ne obuhvaća Rumunjsku ni Bugarsku koji su već toliko odmakle u procesu da nema povratka natrag, ali obuhvaća sve ostale", rekao je Sarkozy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙