FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska unija upozorava Bugarsku na moguću odgodu pristupa

BRUXELLES, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Europska komisija je uponedjeljak upozorila Bugarsku na moguću odgodu njezinog ulaska uEuropsku uniju u siječnju 2007. godine.
BRUXELLES, 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Europska komisija je u ponedjeljak upozorila Bugarsku na moguću odgodu njezinog ulaska u Europsku uniju u siječnju 2007. godine.

"Sat otkucava te je svaki tjedan i svaki mjesec važan u pripremama za realizaciju utvrđenog datuma", rekla je glasnogovornica Komisije. Glasnogovornica je dodala da Komisija poštuje rezultate bugarskih parlamentarnih izbora održanih u subotu na kojima su socijalisti, do tada u oporbi, postali najveća stranka, ali nisu uspjeli osvojiti većinu mjesta u parlamentu.

"Pozivamo na brzo sastavljanje vlade kako bi se nužne reforme nastavile. Nema vremena za gubljenje", rekla je glasnogovornica.

Prije dva tjedna je povjerenik EU-a za proširenje Olli Rehn upozorio Rumunjsku na mogućnost odgode pristupa. Rehn je rekao da Komisija EU-a ne želi primijeniti odredbe koje se odnose na mogućnost odgode ali da "nikako neće oklijevati da ih iskoristi ukoliko se ne ispune dogovoreni uvjeti".

Bugarska i Rumunjska trebaju Uniji pristupiti 2007. ali se taj datum može odgoditi ako se ne ispune reforme dogovorene s EU-om, posebice one koje se odnose na pravosuđe i uklanjanje korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙