FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska socijalistička stranka predlaže svog predsjednika Staniševa za novog premijera

SOFIJA, 17. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Bugarska socijalistička stranka(PSB, bivši komunisti) koja je pobijedila na parlamentarnim izborima25. lipnja imenovala je u nedjelju svog predsjednika Sergeja Staniševa(39) kao kandidata za novog premijera, priopćio je u nedjeljudopredsjednik stranke Rumen Petkov.
SOFIJA, 17. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Bugarska socijalistička stranka (PSB, bivši komunisti) koja je pobijedila na parlamentarnim izborima 25. lipnja imenovala je u nedjelju svog predsjednika Sergeja Staniševa (39) kao kandidata za novog premijera, priopćio je u nedjelju dopredsjednik stranke Rumen Petkov.

Vrhovno vijeće PSB-a "imenuje Sergeja Staniševa kao kandidata za novog premijera i predložit će predsjedniku Georgiju Parvanovu da mu povjeri mandat za sastavljanje vlade", kazao je Petkov na konferenciji za tisak.

Nakon predaje mandata koja je predviđena za ponedjeljak, Stanišev treba sastaviti vladu u roku od tjedan dana, sukladno bugarskom ustavu. Njegova stranka, koja je osvojila 82 od 240 mjesta u parlamentu, pregovara sa strankom premijera na odlasku, Nacionalnim pokretom Simeona II. (MNS II, 53 mjesta) radi sastavljanja tročlane koalicijske vlade. Stranka koja zastupa tursku manjinu, Pokret za prava i slobode (MDL, centar, 34 mjesta) koja sudjeluje u vladi kojoj istječe mandat, već je pristala da sudjeluje u novoj vladi.

Kako piše tisak, premijer na odlasku Simeon Sakskoburgotski izjavio je prije izbora da neće sudjelovati u vladi za sastav koje će se mandat povjeriti PSB-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙