FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

WASHINGTON - Premijer Ivo Sanader doputovao je u nedjelju na čelu izaslanstva u Washington u radni posjet Sjedinjenim Državama. Sanader u ponedjeljak kao predsjednik HDZ-a sudjeluje u radu konferencije Međunarodne demokratske unije, udruge s više od 80 konzervativnih, demokršćanskih i sličnih stranaka centra i desnog centra, tijekom koje će HDZ biti primljen u članstvo te udruge. Sanader će se u utorak sastati sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Stephenom Hadleyom, predstavnicima Hrvatskog kluba u Zastupničkom domu američkog Kongresa. Sanader u srijedu drži predavanje o Hrvatskoj i euroatlantskim integracijama u institutu Vijeća za vanjsku politiku, a sastat će se i s članovima Pododbora za Europu Odbora za međunarodne odnose Zastupničkog doma Kongresa. U izaslanstvu su i ministar kulture Božo Biškupić i Hido Biščević, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, koji će se tijekom posjeta sastati s Pierre-Richardom Prosperom, američkim veleposlanikom za pitanja ratnih zločina te Stevenom Rademakerom, pomoćnikom američke državne tajnice za kontrolu naoružanja.

WASHINGTON - Premijer Ivo Sanader sastao se u subotu u Santa Monici s kalifornijskim guvernerom Arnoldom Schwarzeneggerom i s njim razgovarao o suradnji Hrvatske i Kalifornije, rekao je u nedjelju glasnogovornik Vlade Ratko Maček, pojasnivši da je bilo riječi o "mogućnostima gospodarske suradnje Hrvatske i Kalifornije, posebice na području turizma". Premijer Sanader se sastao sa Schwarzeneggerom prije dolaska u Washington gdje će, u okviru radnog posjeta SAD-u, sudjelovati na konferenciji međunarodne udruge kozervativnih stranaka i sa sudionicima tog skupa susresti se s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

SEUL/TOKIO - Kina je predložila da sljedeći pregovori o nuklearnom programu Sjeverne Koreje počnu 26. srpnja u Pekingu, izvijestila je u ponedjeljak južnokorejska televizija YNT. Prema istom izvoru, zasad nije određen datum do kojega bi se trebala okončati ta najnovija runda šesterostranih pregovora. Južnokorejski dužnosnici odbili su potvrditi vijest, ogradivši se izjavom da to mora objaviti Peking. Pjongjang je nedavno prihvatio obnovu pregovora u posljednjem tjednu srpnja, nakon prekida od više od godinu dana. Za pregovaračkim bi se stolom trebali naći Sjeverna i Južna Koreja, Kina, SAD, Japan i Rusija.

CANCUN - Uragan Emily pogodio je u nedjelju kasno navečer karipsku obalu Meksika, a tisuće turista su u strahu od snažnoga vjetra i obilne kiše napustile plaže poznatog ljetovališta potraživši utočište u skloništima, javljaju u ponedjeljak agencije. S brzinom od 215 kilometara na sat, urgan je izazvao nestanak električne energije i podigao goleme valove uzduž "Rivijere Maja" načičkane brojnim hotelima, golf igralištima i vodenim parkovima. Uragan Emily, 4. kategorije po jakosti, stigao je u Meksiko s Kariba. Dosad je uragan odnio šest života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙