FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Organizatori dodjele Oscara sastali su se kako bi odlučili hoće li i kaskaderi ubuduće dobivati zlatni kipić, rekla je glasnogovornica Akademije filmske umjetnosti u Hollywoodu Leslie Unger. Kaskaderi se već godinama bore za veće priznanje njihovu poslu. U posljednjih 25 godina dodane su samo dvije nove kategorije Oscara: za najbolju masku i za animirani film.

LONDON - Učenice jedne engleske škole od siječnja više neće smjeti na nastavu dolaziti u suknji radi, kako je objasnila uprava škole, zaštite njihove čednosti. U pismu roditeljima ravnateljica mješovite škole Broadstone u Pooleu Marilyn Warden napisala je da će sve 673 učenice u dobi od 9 do 13 godina odsada morati nositi hlače. "Kako bismo djevojčicama pružili istu mogućnost aktivnoga i zdravog života bez opasnosti kao i dječacima te zaštitili njihovu čednost, uprava škole procijenila je da su hlače praktičnija i prikladnija odjeća za školu", napisala je gospođa Warden.

NEW YORK - Jedna je čistačica u New Yorku svoje klijente "očistila" od dijamanata i skupe odjeće, a napravila je i velike račune na njihovim kreditnim karticama. Među žrtvama Lucyne Turyk-Wawrynowicz našla se i Grace Hightower, supruga Roberta de Nira, koja je posumnjala na 35-godišnju čistačicu nakon što su joj iz stana nestale naušnice vrijedne 95.000 dolara. Nakon što je Hightower prijavila slučaj kod policije, pripadnici snaga reda pretražili su stan čistačice i u njemu našli ukradeni nakit, te odjeću i predmete koje je otuđila.

LONDON - London je najskuplji grad u Europi i treći po skupoći u svijetu, pokazala je studija koju je proveo Mercer Human Resources Consulting. Na svjetskoj su ljestvici od Londona skuplji samo Tokio i Osaka, dok je New York, primjerice, na 13. mjestu. U klasifikaciji gradova prema troškovima života uzimaju se u obzir cijene nekretnina, hrane i odjeće, ali i prijevoza i zabave. Među najskupljim gradovima u svijetu su Moskva (na 4. mjestu), a za njima slijede Seul, Ženeva, Zuerich, Kopenhagen, Hong Kong, Oslo, Milano, Pariz i New York.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙