FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 22. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

KABUL - Američke i afganistanske postrojbe ubile su najmanje 40 talibana tijekom napada pobunjenika u južnoj provinciji Zabu, objavila je u srijedu američka vojska. Glasnogovornica koalicijskih postrojbi Cindy Moore izjavila je da su američke i afganistanske snage pobunjenici napali u utorak i da je ubijeno najmanje 40 neprijateljskih boraca. Jedan afganistanski policajac je pritom ubijen, a ranjena su dva policajca, kao i pet američkih vojnika.

SARAJEVO - Udruge članova obitelji nestalih Srebreničana i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini najavili su kako će bojkotirati predsjednika Srbije Borisa Tadića ukoliko dođe na obilježavanje 10-te obljetnice masakra nad više od osam tisuća Bošnjaka što će se 11. srpnja održati u Potočarima, prenose u srijedu sarajevski mediji. Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić koji se u Sarajevu u utorak sastao s članicama udruge "Majke enklava Srebrenica i Žepa" razgovarao je s njima upravo o organiziranju komemoracije u Potočarima. Tihićev je cilj očevidno bio pokušati smiriti razbuktale strasti i nagovoriti članove obitelji srebreničkih stradalnika da dolazak srbijanskog izaslanstva shvate kao gestu iskazivanja poštovanja prema žrtvama.

JERUZALEM - Broj žrtava u jednoj od najvećih željezničkih nesreća u Izraelu porastao je u srijedu na osam, nakon što je ozljedama podlegao putnik vlaka koji se sudario s kamionom u središnjem dijelu Izraela - objavili su medicinski izvori. U nesreći je ozlijeđeno više od 180 ljudi, od kojih nekoliko vrlo teško, prenose spasilačke ekipe. Do nesreće je došlo kada je vozač kamiona nesmotreno prelazio preko tračnica pa ga je udario vlak koji se kretao na relaciji Haifa na sjeveru zemlje prema Beershebi na jugu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙