FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fehir: Rečeno mi je da mi je sin premješten na drugo radno mjesto

OSIJEK, 17. srpnja 2005. (Hina) - Osječanin Josip Fehir, koji jeustvrdio da je njegov sin, navodni svjedok ubojstava civila u Osijeku1991., nestao prošlog tjedna, rekao je kako je poslijepodneobaviješten da mu je sin premješten na drugo radno mjesto u policiji.
OSIJEK, 17. srpnja 2005. (Hina) - Osječanin Josip Fehir, koji je ustvrdio da je njegov sin, navodni svjedok ubojstava civila u Osijeku 1991., nestao prošlog tjedna, rekao je kako je poslijepodne obaviješten da mu je sin premješten na drugo radno mjesto u policiji.

Načelnik Ureda načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Stipo Rimac, koji je prije Hini izjavio da toj policijskoj upravi nije prijavljen nestanak Krunoslava Fehira, u izjavi za Hrvatski radio to je ponovio i rekao kako je provjerama utvrđeno da je Krunoslav dobro te da su o tome njegova oca poslijepodne izvijestili djelatnici Policijske uprave.

Josip Fehir sazvao je danas konferenciju za novinare u uredu svojeg odvjetnika, te je rekao kako je od poznanika doznao da mu je sin "prošlog četvrtka oko 19,30 sati odvezen crvenim automobilom, navodno u smjeru Zagreba, i to u Državno odvjetništvo".

"Saznao sam da se moj sin spominje kao jedan od glavnih svjedoka u navodnim likvidacijama civilnih osoba tijekom ratne 1991. godine", rekao je Fehir, ne precizirajući od koga je dobio takve obavijesti. Istaknuo je kako je njegov sin Krunoslav tada imao samo 15 i pol godina, da je povremeno dolazio u Krizni stožer, smješten u Županijskoj ulici, gdje je donosio hranu i piće.

Fehir je kasno poslijepodne za Hinu izjavio kako su u njegovu kuću u Dardi oko 14,30 sati došla dvojica policajaca koji su ga izvijestili da je njegov sin Krunoslav, inače djelatnik Druge osječke policijske postaje, premješten na drugo radno mjesto, ali, dodao je, ne zna o kakvom je radnome mjestu riječ i gdje se nalazi.

Rekao je kako je daljnje postupke u tom slučaju prepustio odvjetniku, a budući da, istaknuo je, i dalje ne može kontaktirati sa sinom, najavio je da će sazvati novu konferenciju za novinare ako sutra on ili njegov odvjetnik ne budu mogli s njim uspostaviti kontakt.

Splitski tjednik Feral Tribune u posljednjem je broju objavio da je Državno odvjetništvo dobilo iskaz o privođenjima, mučenjima i ubojstvima srpskih civila 1991. u Osijeku, koji im je dao navodni svjedok tih zlodjela, ne identificirajući ga.

HTV je u večerašnjem Dnevniku objavio da im je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u telefonskom razgovoru jedino rekao kako su "smiješne tvrdnje o tome da je Državno odvjetništvo upleteno u nestanak ljudi". "A sve ostalo", objavio je HTV, "odbio je komentirati zbog interesa istrage u Osijeku te, kako je rekao, strogih odredaba Zakona o zaštiti svjedoka."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙