FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Nastavak suđenja posljednjem optuženom za Ovčaru 1. rujna

BEOGRAD, 8. srpnja 2005. (Hina) - Suđenje posljednjem optuženom zaratni zločin na Ovčari 1991. godine, Saši Radaku zvanom Cetinje, kojeje u četvrtak počelo na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradunjegovom obranom, a potom i ispitivanjem svjedoka-pokajnika u petak,bit će nastavljeno 1. rujna ove godine.
BEOGRAD, 8. srpnja 2005. (Hina) - Suđenje posljednjem optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, Saši Radaku zvanom Cetinje, koje je u četvrtak počelo na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu njegovom obranom, a potom i ispitivanjem svjedoka-pokajnika u petak, bit će nastavljeno 1. rujna ove godine.

Suđenje je djelomično u četvrtak i u cijelosti u petak bilo zatvoreno za javnost, zbog toga što svjedok-pokajnik - jednako kao i na suđenju koje od ožujka prošle godine traje protiv 16 pripadnika Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica", optuženih za isti zločin, ubojstvo 200 hrvatskih zarobljenika iz vukovarske bolnice - nije pristao svjedočiti javno.

Radak je u četvrtak u svojoj obrani izjavio da nije kriv, da nije sudjelovao u zločinu na Ovčari, te da je na Ovčari proveo samo oko sat vremena, tražeći poručnika tadašnje JNA koji je njemu i njegovoj skupini dobrovoljaca naredio da dođu na Ovčaru.

Također, tvrdio je da je za zločin čuo tek prošle godine, kad je počeo postupak protiv 16 optuženih za taj zločin, te da poznaje samo nekolicinu optuženih, koje je viđao u kući drugooptuženog Stanka Vujanovića, zamjenika zapovjednika TO Vukovara, u kojoj je bila smještena komanda njegovog nadređenog, tadašnjeg kapetana JNA Miroslava Radića.

Kako je najavio predsjednik sudskog vijeća, sudac Vesko Krstajić, suđenje će i u rujnu biti zatvoreno za javnost, jer će svoj iskaz u "slučaju Radak" dati drugi svjedok-pokajnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙