FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt: Nema zastare za kazneni progon Jelene Brajše

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt izjavila je danas kako smatra da nema zastare za kazneni progonravnateljice zagrebačkog Caritasa Jelene Brajše zbog slučajaBrezovica.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt izjavila je danas kako smatra da nema zastare za kazneni progon ravnateljice zagrebačkog Caritasa Jelene Brajše zbog slučaja Brezovica.

"Prema mom mišljenju u ovom slučaju nema zastare, a osnovno kazneno djelo već se procesuira", kazala je ministrica pravosuđa prilikom današnjeg posjeta Pravosudnoj akademiji. Dodala je da se "sada otkriva cijeli niz drugih nepravilnosti i kaznenih djela" za koje se sumnja da su se dogodile u Caritasovom domu za djecu u Brezovici.

"Očekujem da će se slučaj Brezovica što prije rasvijetliti jer je to u interesu i pravne države i hrvatske javnosti te da će se poduzeti cijeli niz drugih mjera kako se slični slučajevi više nikada ne bi događali", istaknula je Škare-Ožbolt.

Posljednjih dana mediji tvrde da Jelena Brajša neće biti procesuirana zbog prikrivanja zlostavljanja u Brezovici jer je od njenih saznanja o tim nedjelima prošlo više od šest godina, zbog čega je nastupila zastara. No, pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, dnevni listovi danas pišu da se obrada slučaja Brezovica proširila i na financijsko poslovanje cijelog zagrebačkog Caritasa.

Razlozi proširenja istrage navodno su financijske malverzacije Caritasovih ustanova u Zagrebu, čiji zaposlenici navodno svjedoče o zapošljavanju na crno, preprodaji humanitarne pomoći. Dnevnici navode da posjeduju i dokumentaciju koja potvrđuje tvrdnje neimenovanih zaposlenika Caritasa u kojem se financijska kontrola nije provela više od pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙