FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje u slučaju Čović i tvrtke "Lijanovići" u rujnu

SARAJEVO, , 23. lipnja 2005. (Hina) - Suđenje u slučaju Lijanovići,koje je trebalo početi sljedeći tjedan, odgođeno je za rujan natemelju odluke koju je u četvrtak donijelo Vijeće Suda Bosne iHercegovine.
SARAJEVO, , 23. lipnja 2005. (Hina) - Suđenje u slučaju Lijanovići, koje je trebalo početi sljedeći tjedan, odgođeno je za rujan na temelju odluke koju je u četvrtak donijelo Vijeće Suda Bosne i Hercegovine.

Na statusnoj konferenciji o tom predmetu, održanoj u Sarajevu, Sudsko vijeće prihvatilo je zahtjev optužbe i obrane da se početak glavne rasprave odgodi s obzirom na to da je u taj predmet potrebno uvesti nove dokaze i svjedoke. Sljedeći tjedan, u skladu s odlukom Sudskog vijeća, samo će se službeno čitati optužnica kako bi se ispunili zakonski uvjeti, a prava rasprava počet će tek nakon završetka godišnjih odmora.

Optužnica tereti sadašnjeg predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića, predsjednika Ustavnog suda BiH Matu Tadića, četvoricu braće Ivanković, te profesora Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravka Lučića za zloporabu položaja i pronevjeru vezanu uz poslovanje tvrtke "Lijanovići" iz Širokoga Brijega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙