FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren pulski festival igranog filma

PULA, 17. srpnja 2005. (Hina) - Tradicionalnim vatrometom te svečanomceremonijom u pulskoj Areni je otvoren 52. pulski festival igranogfilma, najstariji filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijihfilmskih festivala u Europi.
PULA, 17. srpnja 2005. (Hina) - Tradicionalnim vatrometom te svečanom ceremonijom u pulskoj Areni je otvoren 52. pulski festival igranog filma, najstariji filmski festival u Hrvatskoj i jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi.

"Umjetnost bez publike nema života. Stoga vratimo hrvatski film u naše kino dvorane, a on će nam uzvratiti kvalitetnim i zanimljivim ostvarenjima", rekao je ministar kulture Biškupić, otvarajući festival u subotu navečer.

Nakon svečanosti otvaranja prikazan je film "Dva igrača s klupe" redatelja Dejana Šorka u kojem glume, među ostalim, Ksenija Pajić, Goran Navojec i Tarik Filipović.

Prvi je to u nizu od sedam hrvatskih filmova koji se natječu za festivalske nagrade, a koje će publika kao prve filmove moći vidjeti u Areni. Ostali filmovi, njih 49, bit će prikazani u sklopu festivalskih programa.

Svečani program festivalskog otvaranja i ove je godine režirao Zoran Pezo, a u programu su nastupili glazbenici Tamara Obrovac, Darko Rundek i Darko Hajsek uz pratnju gudačkog orkestra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙