FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija će izdvojiti pola milijarde dolara za bolju opremljenost i jačanje južne granice

MOSKVA, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija će potrošiti više od polamilijarde dolara za bolju ekipiranost graničara i jačanje južnegranice, od luke Astrahan na Kaspijskom jezeru do Sočija na Crnomemoru, izjavio je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin tijekomposjeta ruskoj republici Dagestanu.
MOSKVA, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Rusija će potrošiti više od pola milijarde dolara za bolju ekipiranost graničara i jačanje južne granice, od luke Astrahan na Kaspijskom jezeru do Sočija na Crnome moru, izjavio je u petak ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom posjeta ruskoj republici Dagestanu.

"Vrlo je važno da osiguramo naše granice kako bismo zajamčili sigurnost našim građanima te zaštitili ekonomske interese naše države", rekao je Putin, prenosi Itar-Tass. Projekt vrijedan oko 15 milijardi rubalja (524 milijuna dolara, 436 milijuna eura), prema riječima ruskog predsjednika, trebao bi biti završen do 2007.

Projekt će se odnositi i na "povlačenje iz baza u Gruziji", rekao je Putin, aludirajući na ruske vojne baze koje su ostale u Gruziji još iz sovjetskog razdoblja te su postale kamen spoticanja između Rusije i prozapadnjački orijentiranog gruzijskog predsjednika Mihaila Sakašvilija.

Nadzor granica jedan je od temeljnih uvjeta da bi ruski građani dobili pristup zemljama zapadne Europe bez posjedovanja vize, dodao je Putin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙