FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO i Rusija zajednički u borbu protiv trgovine drogom

MOSKVA, 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Rusija i NATO trebaju istražitiresurse za zajedničku borbu protiv krijumčarenja droge iz Afganistanau države srednje Azije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin upetak nakon razgovora s glavnim tajnikom Sjevernoatlantskog SavezaJaapom de Hoopom Schefferom.
MOSKVA, 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Rusija i NATO trebaju istražiti resurse za zajedničku borbu protiv krijumčarenja droge iz Afganistana u države srednje Azije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u petak nakon razgovora s glavnim tajnikom Sjevernoatlantskog Saveza Jaapom de Hoopom Schefferom.

"Zajedničko obučavanje agenata specijaliziranih za borbu protiv trgovine drogom bi bio odličan doprinos rješavanju jednog od najtežih i najakutnijih problema današnjice", rekao je Putin.

Ogromne količine heroina i opijuma iz Agfganistana dolaze u Rusiju i zapadnu Europu preko bivših sovjetskih republika poput Tadžikistana gdje ruske snage pomažu u čuvanju planinske granice.

U međuvremenu, odnosi između Rusije i NATO-a razvijaju se dobro, kazao je Putin, dodajući da će dvije strane organizirati više od 200 zajedničkih vojnih vježbi i drugih događanja tijekom ove godine.

Glavni tajnik NATO-a izjavio je da su borba protiv terorizma i neširenje nuklearnog oružja glavne točke suradnje između Saveza i Rssuije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙