FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svetlogorsk: Počeo neslužbeni sastanak Putin-Chirac-Schroeder

SVETLOGORSK , 3. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednikVladimir Putin, francuski predsjednik Jacques Chirac i njemačkikancelar Gerhard Schroeder u nedjelju su počeli neslužbene razgovore uSvetlogorsku u ruskoj enklavi Kalinjingradu.
SVETLOGORSK , 3. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin, francuski predsjednik Jacques Chirac i njemački kancelar Gerhard Schroeder u nedjelju su počeli neslužbene razgovore u Svetlogorsku u ruskoj enklavi Kalinjingradu.

Primivši svoje goste u "najzapadnijem dijelu Rusije", Putin ih je pozvao na razgovor o odnosima Rusije s Europskom unijom, posebno s Francuskom i Njemačkom.

"Vrlo nam je važno da znamo kakvo je vaše stajalište kada je riječ o reformi UN-a, o Bliskom istoku, o nuklearnom programu Irana i o sjevernokorejskom nuklearnom programu", rekao je ruski predsjednik.

Trojica čelnika razgovarat će nakon radnog ručka u obalnome gradu Svetlogorsku. Susret se održava na marginama obilježavanja 750. godišnjice grada Kalinjingrada, bivšeg Koenigsberga, koji je do 1945. bio glavni grad Istočne Pruske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙