FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOO: Bush, Putin, Blair i Chirac se obratili članovima MOO-a

SINGAPUR-MOOMOO: Bush, Putin, Blair i Chirac se obratili članovima MOO-aSINGAPUR, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednici SAD-a,Francuske i Rusije, te britanski premijer obratili su se izaslanicimaGeneralne skupštine Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Singapuruuoči glasovanju o domaćinu Olimpijskih igara 2012 između New Yorka,Pariza, Moskve, Londona i Madrida.
SINGAPUR, 6. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednici SAD-a, Francuske i Rusije, te britanski premijer obratili su se izaslanicima Generalne skupštine Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Singapuru uoči glasovanju o domaćinu Olimpijskih igara 2012 između New Yorka, Pariza, Moskve, Londona i Madrida.

I dok je francuski predsjednik Jacques Chirac bio jedini nazočan Skupštini uoči glasovanja, George Bush, Tony Blair i Vladimir Putin su se članovima MOO-a obratili audio-video zapisima.

Blair je bio u Singapuru od ponedjeljka, kada je otputovao na sastanak skupine G8 u Škotskoj, a u video obraćanju iz Škotske poručio je izaslanicima MOO-a da će "London prirediti najbolje Igre u povijesti, a objekti i duh Igara neće trajati samo do nekoliko sati nakon završetka, već desetljećima".

Ruski predsjednik Vladimir Putin se 115-orici članova MOO-a obratio izravnim video-linkom, govoreći na engleskom, a obećao je savršeno Olimpijske igre u Moskvi i potpunu sigurnost za sve sportaše i goste.

Promocijski film New Yorka producirao je čuveni Steven Spielberg, a u njemu se pojavljuju glumci Robert De Niro, Meryl Streep, Billy Crystal i tajkun Donald Trump. Nakon filam uslijedila je snimljena poruka predsjednika Georgea Busha koji je obećao "potpunu predanost američke Vlade Olimpijskim igrama u New Yorku, počevši od sigurnosti do viza". U Singapuru je senatorica Hillary Rodham Clinton, koja je kazala da, unatoč anketi koja pokazuje da tek 59 posto žitelja New Yorka želi Igre, entuzijazam ponekad ne valja mjeriti brojkama, te da će New York kao konglomerat svih mogućih naroda i rasa sa oduševljenjem dočekati i sportaše iz najmanje države.

Možete u potpunosti vjerovati da će Igre u Parizu biti najbolje dosad, cijela Francuska je iza kandidature Pariza, uvjeravao je čelnike MOO-a francuski predsjednik Jacques Chirac, dodavši kako će posebna pozornost biti posvećena očuvanju okoliša.

Oduku od domaćinu priopćit će predsjednik MOO-a Jacques Rogge oko 13.45 sati po hrvatskome vremenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙