FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin pozvao na tješnju antiterorističku suradnju u središnjoj Aziji

ZAGREB/ASTANA, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ruski predsjednik VladimirPutin pozvao je u utorak na tješnju suradnju u borbi protiv terorizmana sastanku s državama središnje Azije u Astani, glavnom graduKazahstana, javile su svjetske novinske agencije.
ZAGREB/ASTANA, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je u utorak na tješnju suradnju u borbi protiv terorizma na sastanku s državama središnje Azije u Astani, glavnom gradu Kazahstana, javile su svjetske novinske agencije.

Protiv novih terorističkih prijetnji treba se boriti preventivnim mjerama, istaknuo je ruski čelnik.

Čelnici Rusije, Kine, Kazahstana, Uzbekistana, Tadžikistana i Kirgistana sudjelovali su na sastanku takozvane Šangajske skupine za suradnju (SCO).

Šangajska skupina za suradnju podržava napore međunarodne protuterorističke koalicije u Afganistanu, ali traži od koalicije da donese odluku o roku do kojeg će privremeno koristiti infrastrukturu nekih od članica SCO-a, stoji u izjavi koju su usvojili čelnici organizacije.

"Mi podržavamo i podržavat ćemo međunarodnu koaliciju koja provodi antiterorističku operaciju u Afganistanu i zabilježili smo napredak postignut u naporima za stabilizaciju situacije", navodi se u izjavi, a prenosi ruska novinska agencija Interfax.

Putin je izjavio na konferenciji za novinare nakon sastanka da je Rusija zadovoljna rezultatima summita SCO-a i izrazio je nadu da će se potencijal te organizacije vidjeti u bliskoj budućnosti. On je pozdravio odluku Indije, Irana i Pakistana da se pridruže SCO-u kao promatrači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙