FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice putuje na bliski istok kako bi poduprla izraelsko povlačenje iz Gaze

WASHINGTON,15. srpnja 2005.(Hina) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice posjetit će sljedećeg tjedna Izrael i Palestinsketeritorije kako bi potaknula obje strane da se drže izraelskog planaza povlačenje iz Pojasa Gaze unatoč novom valu nasilja.
WASHINGTON,15. srpnja 2005.(Hina) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetit će sljedećeg tjedna Izrael i Palestinske teritorije kako bi potaknula obje strane da se drže izraelskog plana za povlačenje iz Pojasa Gaze unatoč novom valu nasilja.

"Putovanje državne tajnice u Izrael i na Palestinske teritorije nastavit će naše napore da potaknemo strane na suradnju kao dio izraelskog povlačenja iz Gaze i dijelova Zapadne Obale", rekao je u petak novinarima glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

"Sada smo mjesec dana udaljeni od početka plana povlačenja i trebamo vidjeti maksimalan napor" obiju strana, rekao je.

Treće putovanje Condoleezze Rice na Bliski istok dolazi usred novog jačanja nasilja između Izraela i Palestinaca koje prijeti ugroziti primirje uoči povlačenja Izraela iz Pojasa Gaze predviđenog da započne sredinom kolovoza.

U izraelskim zračnim napadima u petak je poginulo pet pripadnika militantne palestinske skupine Hamas što je bila osveta za palestinske raketne napade na Izrael. U utorak je u prvom samoubilačkom napadu na Izrael u posljednjih pet mjeseci u gradu Netanya poginulo pet Izraelaca.

Sjedinjene Države smatraju izraelski plan povlačenja iz Pojasa Gaze važnim korakom u mirovnom procesu između Izraela i Palestinaca i žele da se on i provede.

Rice kreće na putovanje u utorak i prije Bliskog istoka će posjetiti Senegal gdje će sudjelovati na Afričkom ekonomskom forumu i Sudan, uključujući njegovu pokrajinu Darfur, gdje će potaknuti učvršćivanje mira u ovoj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙