FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posebni izaslanik EU-a poziva na umjerenost

BRUXELLES, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik Europskeunije za Bliski istok, belgijski diplomat Marc Otte pozvao je usrijedu u Bruxellesu na umjerenost u polemici o poduzetim kontaktimaizmeđu Europljana i Hamasa, palestinske organizacije koju 25-oricasmatraju terorističkom.
BRUXELLES, 29. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik Europske unije za Bliski istok, belgijski diplomat Marc Otte pozvao je u srijedu u Bruxellesu na umjerenost u polemici o poduzetim kontaktima između Europljana i Hamasa, palestinske organizacije koju 25-orica smatraju terorističkom.

"Treba prestati igrati politički nogomet", izjavio je on ocjenjujući da se radi o "preozbiljnom pitanju da bi se od njega pravila priča gdje jedni protiv drugih bilježe bodove".

Šef izraelske diplomacije Sylvan Shalom ocijenio je u nedjelju da su kontakti Europske unije i Hamasa takvi da bi mogli dovesti u pitanje mirovne napore na Bliskom istoku.

Početak kontakata između europskih predstavnika i dužnosnika Hamasa uslijedio je nakon izbornih uspjeha pokreta u nekoliko općina na palestinskom teritoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙