FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Condoleezza Rice poziva Damask da "prekine" s pokušajima destabilizacije

BRUXELLES, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice pozvala je u utorak Siriju da "prekine" s pokušajimadestabilizacije u Libanonu, optužujući Damask da je u najmanju rukuneizravno pridonio ubojstvu bivšeg vođe Libanonske komunističkestranke Georgesa Hawija.
BRUXELLES, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice pozvala je u utorak Siriju da "prekine" s pokušajima destabilizacije u Libanonu, optužujući Damask da je u najmanju ruku neizravno pridonio ubojstvu bivšeg vođe Libanonske komunističke stranke Georgesa Hawija.

Tijekom leta kojim je s Bliskog istoka putovala na međunarodnu konferenciju o Iraku koja se u srijedu održava u Bruxellesu, državna tajnica je rekla da ne zna tko je kriv za Hawijevu smrt.

No, dodala je, "u Libanonu vlada ozračje nestabilnosti, a djelatnost Sirije dio je tog konteksta i tog ozračja, i oni (Sirijci) moraju s time prestati".

Georges Hawi (67) ubijen je u utorak u eksploziji automobila bombe u Beirutu, sličnoj onoj koja je bila uperena protiv protusirijskog novinara Samira Kassira prije nepuna tri tjedna.

Optužba Condoleezze Rice je među najizravnijim optužbama američkih dužnosnika protiv navodnog sirijskog upletanja u libanonske stvari otkako je Damask 26. travnja povukao svoje snage iz te zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙