FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Počeo sastanak ministara vanjskih poslova G8

LONDON , 23. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Ministri vanjskih poslova sedamindustrijski najrazvijenijih zemalja i Rusije (G8) započeli su učetvrtak u Londonu razgovore o bliskoistočnom mirovnom procesu,nuklearnim razmiricama s Iranom i situaciji u Afganistanu, izvijestilesu agencije.
LONDON , 23. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Ministri vanjskih poslova sedam industrijski najrazvijenijih zemalja i Rusije (G8) započeli su u četvrtak u Londonu razgovore o bliskoistočnom mirovnom procesu, nuklearnim razmiricama s Iranom i situaciji u Afganistanu, izvijestile su agencije.

Domaćin ovoga pripremnog sastanka uoči sastanka na vrhu skupine G8, koji se održava početkom srpnja u Škotskoj, britanski je ministar vanjskih poslova Jack Straw.

Glavna tema njihovih razgovora ministara vanjskih poslova bit će ponovna izgradnja Afganistana, a raspravljat će se i problemu suočavanja s trgovinom droge u toj zemlji.

O razvoju događaja na Bliskom istoku prije planiranog izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, ministre će izvijestili posebni izaslanik za regiju James Wolfensohn.

Ministri su u četvrtak ujutro prije početka sastanka G8, tijekom radnog doručka razgovarali s članovima "Četvorke" za Bliski istok, glavnim tajnikom UN-a Kofijem Annanom, američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice, Posebnim EU-ovim predstavnikom za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom i ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙