FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef francuske diplomacije započeo posjet SAD-u

WASHINGTON , 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskihposlova Philippe Douste-Blazy u ponedjeljak navečer doputovao je usvoj prvi posjet SAD-u te je u Washingtonu sudjelovao na večeri kojuje u čast proslave američkog Dana neovisnosti 4. srpnja prirediodirektor američke Središnje Banke Alan Greenspan, izvijestile suagencije.
WASHINGTON , 5. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy u ponedjeljak navečer doputovao je u svoj prvi posjet SAD-u te je u Washingtonu sudjelovao na večeri koju je u čast proslave američkog Dana neovisnosti 4. srpnja priredio direktor američke Središnje Banke Alan Greenspan, izvijestile su agencije.

U utorak bi Douste-Blazy trebao razgovarati s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice s kojom se prije deset dana nakratko sastao u Londonu na marginama sastanka G8. Rice i Douste-Blazy razgovarat će o bilateralnim odnosima u svjetlu aktualne krize unutar EU-a, o stanju na Bliskom istoku i u Iranu.

U srijedu je u New Yorku predviđen sastanak francuskog ministra s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, kojega je prije mjesec dana u Elizejskoj palači primio francuski predsjednik Jacques Chirac.

Nakon toga će ministar posjetiti Chicago gdje će razgovarati sa senatorom Barackom Obamom, članom Demokratske stranke te gradonačelnikom Richardom Daleyem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙