FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosumi: sa Srbijom razgovori o svemu osim o statusu Kosova

PRIŠTINA,14. srpnja 2005.(Hina) - Premijer Kosova Bajram Kosumi izjavioje u četvrtak navečer da sa Srbijom treba razgovarati o jamstvima zakosovske Srbe, očuvanju kulturnog naslijeđa na Kosovu i pitanjimaškolstva, ali da o pitanju statusa Kosova nema pregovora sa Srbijom.
PRIŠTINA,14. srpnja 2005.(Hina) - Premijer Kosova Bajram Kosumi izjavio je u četvrtak navečer da sa Srbijom treba razgovarati o jamstvima za kosovske Srbe, očuvanju kulturnog naslijeđa na Kosovu i pitanjima školstva, ali da o pitanju statusa Kosova nema pregovora sa Srbijom.

U izjavi za emisiju na albanskom jeziku njemačkog radija "Deutche Welle" Kosumi je kazao da je vlada Kosova opredijeljena nastaviti posao na ostvarivanju standarda koje je pred Prištinu postavila međunarodna zajednica i da u tom sklopu priprema dva dokumenta.

Prvi je dokument o nastavku ostvarivanja standarda i nakon procjene ispunjenje standarda koju treba obaviti posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a, norveški diplomat Kai Eide, a drugi je dokument pod nazivom "Put Kosova prema Europi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙