FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski tisak ističe Mesićevo zalaganje za rješavanje problema Kosova

BEOGRAD,8. srpnja(Hina) - Beogradski tisak u petak prenosi većinomagencijska izvješća o posjetu hrvatskog predsjednika Stjepana MesićaPrištini, a u naslovima se ističu njegove riječi da o Kosovu " trebajuodlučivati građani", "da treba pregovarati o rješenju" te da "nijedno rješenje ne smije biti nametnuto silom".
BEOGRAD,8. srpnja(Hina) - Beogradski tisak u petak prenosi većinom agencijska izvješća o posjetu hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Prištini, a u naslovima se ističu njegove riječi da o Kosovu " trebaju odlučivati građani", "da treba pregovarati o rješenju" te da "ni jedno rješenje ne smije biti nametnuto silom".

Beogradska "Politika" podvlači i Mesićeve riječi da on " posjetom želi doprinjeti boljem razumijevanju u regiji, što je i interes Hrvatske" te da "nestabilno Kosovo znači nestabilnu regiju, a mi želimo da se Kosovo okrene Europi ".

Beogradski "Danas" uz to ističe da je Mesić naglasio kako se "mora naći političko rješenje u dogovoru Beograda i Prištine, ali uz pomoć međunarodne zajednice" te da se "status Kosova mora riješiti što prije".

"Danas" je nekoliko beogradskih ekonomista i drugih stručnjaka pitao za komentar Mesićeva prijedloga da poduzeća iz Srbije i Hrvatske zajednički nastupaju u zemljama bivše SFRJ. Svi oni su u odgovorima pozdravili tu inicijativu jer, po njihovu mišljenju, "doprinosi regionalnom otvaranju tržišta".

List "Večernje novosti", pod naslovom "Srbima najteže", prenosi da se "hrvatski predsjednik u četvrtak navečer sastao s četveročlanim izaslanstvom Srba koji sudjeluju u radu kosovskog parlemanta". U izjavi koji je novinarima nakon tih razgovora dao jedan od prisutnih, Dragiša Krstović, ističe se kako se Mesić "složio da su Srbi najveći gubitnici i da najviše trpe njihove porodice", te da je iznio uvjerenje da "Europa Srbiji sada pruža šansu da na demokratski način riješi i svoje nacionalno i državno pitanje".

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙