FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: utemeljeno Gradsko vijeće, ali gradonačelnik nije izabran

KARLOVAC, 14. srpnja 2005. (Hina) - U trećem pokušaju danas jeutemeljeno karlovačko Gradsko vijeće, ali nije izabran gradonačelnik,jer je za jedinoga predložena kandidata Darija Jankovića (SDP)nedostajao jedan glas.
KARLOVAC, 14. srpnja 2005. (Hina) - U trećem pokušaju danas je utemeljeno karlovačko Gradsko vijeće, ali nije izabran gradonačelnik, jer je za jedinoga predložena kandidata Darija Jankovića (SDP) nedostajao jedan glas.

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Ivan Tudić (HSU), a za zamjenike Stjepan Turković (HDZ) i Natalija Bukovec -Osmičević (SDP).

Do danas su sazvane dvije sjednice, 14. i 28. lipnja, ali kako nije bilo kvoruma, Vijeće nije moglo biti utemeljeno. Na objema sjednicama nisu se odazvali vijećnici s koalicijske liste SDP-HSS-LS (10), HNS (1), HSU (2) i jedna vijećnica s Nezavisne liste Dubravka Delića.

Za Darija Jankovića glasovalo je 13 vijećnika koalicije SDP-HSS-LS, HNS-a i HSU-a te 1 s Nezavisne liste Dubravka Delića. Deset vijećnika koalicije HDZ-HSLS-DC, dvojica HSP-ovih, nezavisni vijećnik Dubravko Delić i nezavisna vijećnica Sanja Katić (ona je bila na listi SDP-HSS-LS, ali je 11. srpnja izišla iz HSS-a i zadržala vijećnički mandat kao nezavisna) suzdržali su se od glasovanja.

Predstojnik Ureda državne uprave za Karlovačku županiju Željko Spudić rekao je da vijećnici imaju rok od trideset dana da izaberu gradonačelnika, inače će Vlada raspustiti Gradsko vijeće, izabrati povjerenika i raspisati nove izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙