FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stalno vijeće OESS-a odalo počast žrtvama u Londonu

BEČ, 14. srpnja 2005. (Hina) - Minutom šutnje u počast žrtvamaterorističkih napada u Londonu i žrtvama masakra u Srebrenici počeloje u četvrtak u Beču zasjedanje Stalnog vijeća OESS-a na kojem jesudjelovao i glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis.
BEČ, 14. srpnja 2005. (Hina) - Minutom šutnje u počast žrtvama terorističkih napada u Londonu i žrtvama masakra u Srebrenici počelo je u četvrtak u Beču zasjedanje Stalnog vijeća OESS-a na kojem je sudjelovao i glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis.

"Moramo povećati kolektivnu odgovornost u borbi protiv terorizma za koji se ne zna gdje će se i kada dogoditi", rekao je Davis i osudio terorističke napade u Londonu. Pozvao je države OESS-a na još čvršću suradnju s Vijećem Europe "kako bi Europa postala još sigurnije mjesto za buduće generacije".

Također je kazao da su sve europske države članice Vijeća Europe osim Bjelorusije za koju je naglasio da mora prihvatiti principe vladavine prava, demokracije, poštivanja ljudskih prava kao i otvorenu suradnju ako želi postati članicom Vijeća Europe.

Glede suradnje OESS-a i Vijeća Europe Davis je ukazao na četiri prioriteta - jačanje borbe protiv terorizma, zaštitu ljudskih prava i manjina, borbu protiv svih oblika kriminala, netrpeljivosti te promociju tolerancije.

Poslije podne u sjedištu OESS-a u Beču, u dvorcu Hofburg počinje dvodnevna rasprava o ljudskim pravima i borbi protiv terorizma, u organizaciji OESS-ovog ureda za razvitak demokracije i ljudskih prava (ODIHR). Sudjelovat će predstavnici i stručnjaci vlada 55 država članica OESS-a kao i predstavnici nevladinih organizacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙