FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlamentarci OESS-a sastali se u Washingtonu

WASHINGTON,1. srpnja 2005. (Hina) - Parlamentarci zemalja Organizacijeza europsku sigurnost i suradnju (OESS) okupili su se u petak uWashingtonu kako bi razmotrili pitanja poput poštivanja ljudskihprava, trgovine ljudima te krize u Uzbekistanu, problema NagornoKarabaha i Abhazije.
WASHINGTON,1. srpnja 2005. (Hina) - Parlamentarci zemalja Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) okupili su se u petak u Washingtonu kako bi razmotrili pitanja poput poštivanja ljudskih prava, trgovine ljudima te krize u Uzbekistanu, problema Nagorno Karabaha i Abhazije.

Blizu 300 parlamentaraca iz 55 zemalja OESS-a će od 1. do 5. srpnja također razgovarati o suzbijanju terorizma, trgovini oružjem i reformi OESS-a.

Na četrnaestom godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a sudjeluje i izaslanstvo Hrvatskog sabora pri ovom tijelu koje vodi Tonino Picula (SDP), a članovi su Mario Zubović (HDZ) i Gordan Jandroković (HDZ).

Skupu, koji se prvi put održava u Sjedinjenim Državama, u petak će se obratiti američka državna tajnica Condoleezza Rice.

Ove godine zasjedanje Parlamentarne skupštine obilježava 30. obljetnicu potpisivanja Helsinškog završnog akta koji je uspostavio načelo da su ljudska prava svjetski vanjskopolitički interes. OESS je izrastao iz helsinškog procesa i zadužen je za nadzor i pomoć zemljama potpisnicama u izvršavanju njihovih obveza.

Parlamentarna skupština je parlamentarna dimenzija OESS-a čija je prvenstvena zadaća promicati demokraciju na području OESS-a koje obuhvaća zemlje Sjeverne Amerike, Europe, Kavkaza i središnje Azije, od Vancouvera do Vladivostoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙