FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnovljen najveći islamski vjerski objekt u istočnoj Hercegovini

MOSTAR, 13. srpnja 2005. (Hina) - U Trebinju je završena obnovaOsman-pašine džamije, koja se smatra najvećim islamskim vjerskimobjektom u istočnoj Hercegovini, a kojeg su u ratu srušile srpskesnage, potvrdio je u srijedu u izjavi za HINA-u glavni imam u TrebinjuHusein Hodžić.
MOSTAR, 13. srpnja 2005. (Hina) - U Trebinju je završena obnova Osman-pašine džamije, koja se smatra najvećim islamskim vjerskim objektom u istočnoj Hercegovini, a kojeg su u ratu srušile srpske snage, potvrdio je u srijedu u izjavi za HINA-u glavni imam u Trebinju Husein Hodžić.

Osman-pašina džamija je prvi obnovljeni islamski vjerski objekt na trebinjskom području od ukupno 10, koliko ih je bilo prije rata, ali su svi porušeni u ratu, objasnio je imam Hodžić.

On je podsjetio kako je obnavljanje Osman-pašine džamije prvobitno bilo planirano još 2001. godine, ali su u poznatim neredima ekstremne srpske skupine tada spriječile postavljanje temeljnog kamena za početak obnoviteljskih radova. Imam Hodžić je najavio skorašnji početak obnove još dvije džamije u Trebinju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙